НАСЛОВНА » ЕДУКАЦИЈА

ЕДУКАЦИЈА

Праћењем знакова плодности током циклуса научићете да разумете своје тело и да утврдите какво вам је репродуктивно и опште здравље. Метод праћења плодности FEMM  (Fertility Education and Medical Management) заснива се на праћењу четири најважнија полна хормона: ФСХ, ЛХ, естроген и прогестерон.

Циљ едукације методом FEMM  јесте да се девојкама и женама укаже на овулацију као најважнији догађај у месечном циклусу, и на значај самог менструалног циклуса као једног од кључних знакова здравља. На предавањима ћемо говорити о основама женског месечног циклуса како би свака полазница научила да уочи свој образац циклуса, препозна нормалне и здраве обрасце у различитим фазама репродуктивног живота, као и да препозна абнормалне циклусе и одступања од свог обрасца.

Праћењем циклуса током живота, добијамо увид у наше здравље из дана у дан, и практично стварамо детаљан здравствени картон који нам даје много више података о циклусу и општем здрављу, а не само датум када смо добиле менструацију и колико дана нам је месечни циклус трајао.

Помоћу методе праћења плодности можемо да остваримо три важна циља:

1. да лакше затруднимо на природан начин,

2. да одложимо трудноћу за неко време,

3. да пратимо своје здравље,

јер је менструални циклус ПЕТИ ВИТАЛНИ ЗНАК ЖЕНСКОГ ЗДРАВЉА.

 

Едукација обухвата три предавања од по 90 минута, уз додатно време за питања и дискусију. Предавања се одржавају у размаку од три–четири седмице како би у међувремену полазнице почеле да прате свој циклус и на свом примеру стекле практично знање. Обуку је могуће похађати лично или онлајн, појединачно или у групи.

 

Групна едукација подразумева рад са 5–7 жена у пријатном амбијенту едукативног центра „Алитеа” у центру Београда.

Индивидуална едукација подразумева рад једне девојке/жене са едукатором, уживо, у пријатном амбијенту едукативног центра „Алитеа” у центру Београда.

Онлајн едукација подразумева рад у групи или индивидуално, путем онлајн платфоме за учење.

 

– Свака полазница добија електронску књигу (у pdf формату) са основним информацијама о праћењу плодности методом FEMM.

– Након едукације, полазнице добијају континуирану подршку (мејл, Viber, WhatsApp, Telegram) и могућност даљих консултација.

– Све полазнице добијају 50% попуста на даље појединачне часове и обуку уколико буде потребе за тим у будућности.

 

Како изгледа едукација

FEMM  едукација обухвата основне информације о женском телу, хормонима, врстама циклуса, као и примену тог знања на остваривање или одлагање трудноће.

Састоји се из следећих тематских целина:

1. FEMM  и твоје здравље: научи како ти FEMM  помаже да сачуваш здравље и фертилитет, и како хормони утичу на наше здравље (90 мин.)

Учимо основне информације о полном систему, као и о овулацији, како бисмо разумеле важну улогу хормона у женском циклусу. Хормони утичу на здравље наших полних органа и читавог тела, а ми ћемо научити како то да видимо на себи. Исто тако, сазнаћемо зашто смо некад пуне енергије, а некад једва устанемо из кревета, мора ли циклус да буде болан, зашто нам се расположење некад нагло мења и, што је најважније – шта ми ту можемо да урадимо.

2. FEMM  експерт: научи да препознаш здрав циклус и уочиш здравствене проблеме (90 мин.)

На овом предавању учимо о фазама циклуса, с нагласком на овулацији, као и о доминантним хормонима у свакој фази циклуса, и биомаркерима које би требало да приметимо у свакој фази како бисмо знале да нам је циклус здрав. Говоримо и о врстама (варијацијама) циклуса, и упознајемо се с различитим типовима циклуса, укључујући и оне који указују на неке здравствене проблеме.

3. FEMM  планирање трудноће: научи како да одложиш трудноћу без употребе вештачких хормона или да повећаш изгледе да природно затрудниш (90 мин)

На последњем предавању говоримо о томе како да применимо стечено знање да бисмо привремено одложиле трудноћу без коришћења вештачких хормона, и на тај начин сачувале фертилитет и здравље до тренутка када пожелимо да затруднимо. Видећемо како нам то знање омогућава да сами одредимо најбоље време за телесни однос како бисмо повећали изгледе за затрудњивање природним путем. Учимо о мушком и женском полном систему, и кључним фазама и разликама између мушког и женског фертилитета током репродуктивног периода.

На крају сваког предавања радимо практичне вежбе о праћењу циклуса и одвајамо време за питања и одговоре.

 

Ако желиш да научиш ову методу, закажи бесплатни уводни разговор (20 минута) ОВДЕ.

Ако ниси сигурна да ли је FEMM  едукација за тебе, погледај најчешћа питања ОВДЕ.

Ако желиш да закажеш саветодавни разговор о плодности (затрудњивање или одлагање трудноће), то можеш учинити ОВДЕ.